Weekend i Pitsunda med Avangard

Under helgen som varit blev vi medbjudna av Avangard att följa med på en helgkurs i Pitsunda, som är beläget vid norra Abchaziens havskust. Hälften av deltagarna arbetar på Avangard och de resterande är sjukvårdspersonal utifrån de byar som organisationen samarbetar med. Gruppen har under helgen arbetat flitigt med föreläsningar, gruppdiskussioner och samarbetsövningar på teman som kvinnors rättigheter, genus och våld i nära relationer. De har under helgen jobbat på att uveckla sina strategier för att nå ut till de kvinnor som är i behov av organisationens hjälp. Även vi fick bidra med en föreläsning i första hjälpen och HLR. Förutom att jobba har vi även ätit god mat, badat i hotellets pool och lekt lekar tillsammans. Gruppen på omkring 20 kvinnor har under helgen kommit varandra betydligt närmare.

Vi har under denna helg träffat några av de tuffaste kvinnor vi någonsin mött. Trots de omständigheter de lever under och de förutsättningar de har, till följd av sin könstillhörighet, besitter de mer kunskap och styrka än många andra. Vi tror att den här helgen varit väldigt inspirerande för både dem och oss.

Maia Kvaratskhelia
Deltagarna under Avangards helgkurs i Pitsunda

/Cecilia och Marlene

Stöd Kvinna till Kvinna! Vi stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Ditt stöd är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta göra det.

Comments are closed.