Nätverksmöte för albanska samarbetsorganisationer

Networking meeting for Albanian organisations

Networking both figuratively and literally! Foto: Kvinna till kvinna /Silvia Primerano

Jag och mina kollegor, Renata Cenko and Julina Canga, ordnade ett nätverksmöte i Istanbul för våra albanska samarbetsorganisationer.

Vi bestämde oss för att organisera det utanför Albanien på grund av flera skäl, ett var att skapa ett gemensamt utrymme för deltagarna där de verkligen hade tid att vara tillsammans och diskutera. Vi ville att de skulle vara tillsammans i en avslappnad miljö, också för att vi visste att ämnen som vi hade på dagordningen skulle vara känsliga. Deltagarna fick för första gången höra om och prata om hbt-rättigheter, något som i Albanien fortfarande är ett tabu och där många tror på myter och har svåra fördomar. Vi ville öppna upp för våra samarbetsorganisationer kring detta, för att vi ser många likheter mellan jobbet som hbt-organisationer gör i landet och det som kvinnoorganisationer har jobbat med i flera år.

Dessutom ville vi att de skulle diskutera och tänka på nätverkets framtid. Albanian Women Empowerment Network, AWEN, som är en av våra samarbetsorganisationer och där alla deltagare ingår, är just nu i en situation där medlemmar behöver förstå deras gemensamma styrka för att kunna utveckla deras vision vidare. Vi hjälpte dem att resonera kring det och kring vad de kan göra bäst tillsammans, inte bara genom värdefulla diskussioner men också genom aktiva lekar. På bilden ser man just hur de försöker nätverka tillsammans.

Efter att ha haft två intensiva dagar av intressanta och inspirerande diskussioner, hur kan vi bättre slappna av än genom att besöka en typisk turkish Hamam?

Alla deltagare blev tvättade och ompysslade av en massör, något som deltagarna aldrig har tid för på hemmaplan, och fick vara tillsammans och njuta av stunden.

I början var jag lite osäker om alla skulle uppskatta en sån upplevelse och om de verkligen skulle slappna av under tiden, men det var verkligen uppskattat av alla.

Och inte minst, fick vi som är personal på Kvinna till Kvinna också delta och njuta av den värdefulla stunden. Efter att ha organiserat mötet och sett till så att allt gick som det skulle, var det verkligen uppskattat också av oss. Här redo för behandling.

Silvia Primerano, Fältrepresentant i Albanien

Stöd Kvinna till Kvinna! Vi stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Ditt stöd är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta göra det.

Comments are closed.