Snöigt nätverksmöte

Trots mycket snöfall och svårt väglag lyckades samarbetsorganisationer i Bosnien och Hercegovina samlas i norra delen av landet i förra veckan. Det var nätverksmöte för organisationerna och temat för dagarna var “Making Achievement Last“. På mötet fanns även flera samarbetsorganisationer från Montenegro och Kroatien.

De tre deltagarna från samarbetsorganisationen CURE: Vildana Džekman, Vedrana Frašto och Jadranka Miličević.

– Det borde inte heta “fasa ut” utan försvinna i etapper, tyckte Rada Borić, när hon berättade om sin organisations erfarenhet om när Kvinna till Kvinna slutade att arbeta i Kroatien.

– Det var verkligen intressant och lärorikt för att få höra berättelserna från Montenegro och Kroatien. Det finns mycket som vi kan tänka på och lära oss i den här processen, berättade Mira Vilusic från organisationen Horizonti.

Det var mycket diskussioner om hur organisationerna kan nätverka och utbyta information, hur det går att behålla unga aktivister i organisationerna och hur de kan fortsätta med att ha lyckade och hållbara projekt. Jag upplevde det som att organisationerna tog åt sig av lärdomarna från organisationer som redan har blivit utfasade och de kommer att jobba med att få sin verksamhet levande.

Sidas förste sekreterare, Jonathan Francis, kom till mötet och pratade om Sidas arbete med den nya Balkan planen som ska gälla från 2014-2020. Samarbetsorganisationerna tog tillfället i akt och uttryckte sina åsikter och tankar kring hur det fortsatta arbetet med jämställdhet kan ske på Balkan.

Stöd Kvinna till Kvinna! Vi stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Ditt stöd är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta göra det.

Comments are closed.