International Women’s Day – touring the globe for inspiration

Petra befinner sig just nu i Yerevan där hon samarbetar med Women Resources Centre Armenia  (WRCA) under 10 månader. Vi kommer kunna följa hennes arbete och reflektioner här på bloggen.Facebook event header

Nu är jag på plats i Armenien och har börjat etablera mig på Women’s Resources Center Armenia (WRCA). Det är mycket på gång just nu, i förberedelserna inför Internationella Kvinnodagen har en feministisk plattform mellan olika organisationer och aktivister startats och det är många idéer som bollas. 8 mars har ju så många olika ansikten, en dag för protest mot orättvisa och ojämställdhet, en dag för firande av systrar, mödrar och dottrar, en dag för politiska aktioner, aktivism, demonstrationer och events. Jag blev ombedd att ge exempel på hur Internationella kvinnodagen manifesteras globalt för att ge en inspirationsinjektion i förberedelserna.887303_10153714053620012_1132849633_oHär kan ni se presentationen i form av bilder, tyvärr utan ordflöde, men “en bild säger mer än 100 ord”?

Visar också lite bilder från en tidigare marsch och aktion mot våld i hemmet som WRCA arrangerade i November tillsammans med andra organisationer som ingår i koalitionen “Stop Violence Against Women”. Enligt en relativt färsk undersökning känner varannan här i Armenien någon i sin omedelbara närhet som drabbats av våld i nära relationer.

 

Stöd Kvinna till Kvinna! Vi stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Ditt stöd är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta göra det.

Comments are closed.