Ett hejdå med en kick

Sista dagen är nu här för deltagarna i det internationella utbildningsprogrammet UNSCR 1325 Kvinnor, Fred och Säkerhet. Jag känner mig oerhört stärkt och privilegierad att jag har fått dela två fantastiska veckor i Amman med dessa underbara och starka människor.

1

Kursdeltagarna kommer från de konfliktdrabbade Irak, Libanon, Libyen, de Palestinska ockuperade territorierna. De, kvinnor och män, alla har olika bakgrund, de jobbar inom statliga myndigheter, civila samhället, media och akademin. Men en sak har de gemensamt: de brinner för jämställdhet och jobbar eller vill jobba för att FN:s säkerhetsråd resolution 1325  om kvinnor, fred och säkerhet implementeras i deras länder.

Det har varit två full späckade veckor, med föreläsningar, workshops och livliga diskussioner, men på dagens schema stod självförsvar! She Fighter, den första studion i Mellanöstern som jobbar med att stärka kvinnor mentalt genom att lära ut självförsvar, lärde oss olika tekniker för att försvara sig mot olika hot.

2 3

För mig var de här veckorna fulla med mycket blandade känslor, både tårar och skratt, men jag kommer alltid att bära med mig deras historier i mitt hjärta.

Stöd Kvinna till Kvinna! Vi stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Ditt stöd är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta göra det.

Comments are closed.